Pohjanlahden Merivartiokilta

Killan tarkoituksena on reserviläis yhteistyön kehittäminen Rajavartiolaitoksen Länsi-Suomen merivartioston kanssa, jäsentensä yhdyssiteenä toimiminen sekä Pohjanlahden rannikkoalueella toimineiden merivartiojoukkojen, merivartioinnin historian ja -perinteen kerääminen sekä vaaliminen merivartiomuseon toimintaa tukien.

Killan kunniajäsen on vara-amiraali evp Jaakko Smolander

Killan perinnejoukko-osasto on Pohjanlahden Merivartiosto.

Kilta on Raja- ja Merivartiojoukkojen perinneyhdistys ry Gräns- och Sjöbevakningstruppernas traditionsförening rf jäsen, sekä jäsenenä muissa maanpuolustusjärjestöissä, jotka killan hallitus katsoo päätöksellään tarpeelliseksi.

Tarkoituksensa toteuttamiseksi kilta voi harjoittaa julkaisutoimintaa, järjestää juhla-, kokous-, esitelmä-, keskustelu-, retkeily- ja tutustumistilaisuuksia sekä kerätä perinneaineistoa.

Kilta pyrkii järjestämään jäsenistölleen koulutusta pääsääntöisesti vapaaehtoisen Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen (MPK) koulutusjärjestelmän puitteissa.

Kilta voi järjestää jäsentensä kesken ampumakilpailuja, joissa käytetään paineilmalla toimivia aseita tai niihin verrattavia laitteita.

Toimintansa tukemiseksi kilta voi asianmukaisen luvan saatuaan harjoittaa kioski-, elokuva- ja kustannustoimintaa, toimeenpanna arpajaisia ja keräyksiä sekä juhlatilaisuuksia. Kilta voi vastaanottaa lahjoituksia ja testamentteja sekä omistaa toimintaansa varten kiinteätä ja irtainta omaisuutta.

Kilta toimii valtakunnan virallisen turvallisuuspolitiikan periaatteiden mukaisesti. Se pyrkii kasvattamaan maanpuolustustahtoa, levittämään maanpuolustustietoutta, edistämään maanpuolustusharrastusta sekä tekemään tunnetuksi Suomen turvallisuuspolitiikan historiallista taustaa ja nykyisyyttä.

Jäseneksi hyväksyminen

Killan varsinaiseksi jäseneksi voidaan hyväksyä jokainen Rajavartiolaitoksen (RVL) henkilöstöön kuuluva tai kuulunut taikka RVL:ssa varusmiespalveluksensa suorittanut tai rajajoukkoihin sijoitettu reserviläinen sekä henkilö joka hyväksyy killan tarkoituksen ja jonka killan hallitus jäseneksi hyväksyy. Kiltaan voi päästä kannattajajäseneksi myös henkilö tai oikeustoimikelpoinen yhteisö, joka haluaa tukea yhdistyksen tarkoitusta ja toimintaa ja jonka killan hallitus sellaiseksi hyväksyy. Kannattajajäsenellä ei ole äänioikeutta killan kokouksissa.

 

MERIPELASTUS
Nro: 0294 1000

Ohje


< Toukokuu 2022 >
Ma Ti Ke To Pe La Su
25262728293001
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
30310102030405